Yamaha melancarkan livery terbaru mereka untuk musim MotoGP 2025 di W Hotel Kuala Lumpur. Monster Energy Yamaha bersama pasukan satelit Prima Pramac Yamaha menjadi tumpuan utama pada malam tersebut.

Monster Energy Yamaha yang dibarisi oleh Fabio Quartararo dan Alex Rins manakala Prima Pramac Yamaha dibarisi oleh Jack Miller dan Miguel Oliverira. Yamaha juga melancarkan pasukan baharu di Moto2 yang dikendalikan oleh pasukan Pramac Yamaha yang dikenali sebagai BluCru Pramac Yamaha Moto2 dibarisi oleh Izan Guevara dan Toni Arbolino.

Beberapa perubahan pada pengurusan pasukan Yamaha seperti pengenalan Pengurus Pasukan Monster Energy Yamaha yang baharu – Paolo Pavesio yang menggantikan Lin Jarvis yang berkhidmat dari 1999 hingga 2024.

Leave a comment

DEFENSIVE RIDING

“It doesn’t matter how good you are at riding a motorcycle, heck you could even be a GP rider. But you can’t control others on the road and there will always be that one dumbass that can potentially cause you lots of trouble. Stay safe, stay defensive and stay focused on your bike.”

~ Pak Mat Roger