Sejarah Penaklukan Stefan Bradl

Image credited to http://www.zimbio.com

Stefan Bradl, perlumbaan muda kelahiran Augsburg, West Germany. Beliau memulakan karier perlumbaannya pada tahun 2005 dalam kategori 125cc. Pada masa itu, beliau menunggang motosikal KTM dalam pasukan Red Bull ADAC KTM Juniors dan kemundian  beralih kepada pasukan Red Bull KTM Junior Team.

Image credited to flickr.com

Beliau pernah menduduki podium pertama pada tahun 2011 dalam kategori Moto2. Ketika itu beliau menunggang motosikal Kalex dalam pasukan Viessmann Kiefer Racing dan kemundiannya beliau bertukar pasukan pada tahun 2012 iaitu bersama dengan pasukan LCR Honda MotoGP.

Image credited to asphaltandrubber.com

Perlumbaan yang berlangsung di Litar Sepang, Malaysia baru-baru ini agak mengecewakan Stefan Bradl kerana jenteranya tidak dapat berfungsi dengan begitu baik dalam keadaan cuaca yang lembap dan permukaan litar yang licin. Stefan memberitahu juga kenyataannya kepada media perasaan yang dialami ketika kejadian itu menimpa beliau. Apa pun, kami disini akan sentiasa menyokong Stefan Bradl dan anda jangan lupa untuk mengikuti laporan atau berita terkini bersama kami di Malaysian Riders dan jangan lupa untuk LIKE laman FACEBOOK kami dan SUBSCRIBE laman YOUTUBE kami.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s