Warna Kawasaki Ninja ZX-10r Pada Tahun 2013

Image credited to Visordown.com

ZX-10r Kawasaki, salah satu model daripada syarikat Kawasaki. Baru-baru ini pihak Kawasaki telah membawa satu perubahan utamanya terhadap model ini pada 2013, dimana warna asalnya akan berubah kepada warna putih untuk dipasarkan ke Amerika Syarikat (USA).

Image credited to triumphperth.com.au

Untuk model asal ZX-10r ini dipasang dengan stereng penyerap getaran “Ohlins”. Tetapi malangnya, untuk kes pengeluaran motorsikal ini kebanyakkannya akan dikeluarkan dengan dilengkapi barang daripada Ohlins. Jadi ia tidak akan sama dengan kualiti piawaian yang standard seperti yang anda harapkan daripada “The Original Gold”.

Image credited to indysuperbikes.com

Stok barang untuk penyerap getaran Ohlins telah diubahsuai dan ia kurang berkuasa dan tiada perubahan ketara untuk model tersebut. Pada 2013 nanti, model tersebut akan berubah kepada stereng penyerap getaran Ohlins yang dilengkapi dengan kawalan barang elektronik ECU yang kelihatan hampir serupa dengan penyerap getaran Varys ECU terutama pada kelajuannya, roda belakang dan penurunan gejatan kelajuan motorsikal itu.

Image credited to elitegalleryz.net

Nama warna putih pada model ZX-10r ini dipanggil “Pearl Flat White”, tetapi anda jangan risau kerana warna “Lime Green” yang asal masih ada lagi. Untuk sekarang kami tiada maklumat terkini berkaitan harga untuk motorsikal tersebut tapi anda boleh jangkakan harga jualan dalam lingkunan RM59,242.93 dan RM64,173.86 untuk model ABS. Apapun, anda teruskan bersama kami Malaysian Riders untuk berita lanjut dan informasi terkini tentang dunia motosikal tempatan dan antarabangsa.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s